Jennie Lann blir delägare i World Period Group AB

Jennie Lann blir delägare i World Period Group AB

Hej, vem är du?

Jag heter Jennie Lann och är en energisk storasyster till Terese Lann Welin, som startat Menssäkrad. När hon frågade om jag ville bli delägare i World Period Group AB sa jag JA direkt. Vilken chans! Känns helt rätt. Tänk att få bidra med allt jag lärt mig under mitt yrkesverksamma liv. Jag har tidigare haft roller som projektledare, managementkonsult, förändringsledare och Agil coach och tänk att få applicera alla de erfarenheterna i en sådan här meningsfull och kreativ verksamhet. Dröm!

Du är så välkommen in i rörelsen! Så du kommer alltså från näringslivet, varför du tycker att menssäkerhet är viktigt på arbetsplatsen? 

Det borde vara en självklarhet att vi som blöder har tillgång till mensskydd på arbetsplatsen. Det är en jämställdhetsfråga som vi länge duckat för. Det är varken dyrt eller svårt. Jag brukar jämföra det med fruktskålar och kaffe på jobbet, men egentligen är mensskydd på arbetsplatser mer en rättighetsfråga än ett mervärde. Att vi dessutom arbetar med hållbara produkter och processer gör det ännu mer spännande. Två viktiga perspektiv när vi alla måste arbeta mot Agenda 2030 och de viktiga Globala Målen.

Vad kommer du tillföra Menssäkrad?

Genomförandekraft, ett coachande förhållningssätt och massor med praktisk erfarenhet av olika verksamheter och företagskulturer som vi nu kan omsätta tillsammans. Att jag dessutom kan representera Menssäkrad och World Period Group i en helt ny region ser jag också som en styrka. Jag bor i Lidköping och ser fram emot att sätta Västra Götaland på Menssäkrads karta.

Vad ser du mest fram emot?

Att vara del i en rörelse som gör världen lite bättre varje dag! Nu kör vi!